Kerkkroniek


                          Heilig Doopsel   

 

Door het sacrament van het H. Doopsel werden  

Emy van de Groenendaal en Julia Meeuwissen 

in onze Kerkgemeenschap opgenomen.

 

Wij wensen Emy en Julia veel geloof, hoop en liefde toe en de ouders proficiat.

 Het Heilig Vormsel


 

Op 16 mei mochten de kinderen het Heilig Sacrament van het Vormsel ontvangen.

 

Dat God hen de kracht zal geven om zich staande te kunnen houden 

in de voor hun liggende toekomst.

 

Eerste Heilige Communie


 

 

Op 10 april mochten de kinderen voor het eerst de Heilige Communie ontvangen.

 

Op 17 juni mocht Selena Berger voor het eerst de Heilige Communie ontvangen.


Dat zij met hulp van ouders, school en omgeving

 

een fijne en christelijke jeugd mogen ervaren.

 

 


In Memoriam


          


Samen met familie en vrienden namen we

tijdens de uitvaartdienst afscheid van:


Toos van den Hurk-Verhees   11-07-1913  -     18-09-2017

Mam, je was altijd ons middelpunt. Een sterke vrouw, vol levenslust, die goed bij de tijd was en altijd overal wist mee te praten. ’t Liefst buurtte je met iedereen, bekenden of onbekenden, het maakte niet uit. Altijd had je een vriendelijk woord en had je belangstelling voor andere mensen. Je stond altijd voor iedereen klaar, niets was teveel gevraagd. Het verlies van ons pap, op veel te jonge leeftijd, was een groot gemis, maar jij hebt dit krachtig gedragen en het leven weer goed opgepakt. Je kon het ook maar moeilijk verwerken dat je ouder werd en dat je lichaam niet meer deed wat jij wilde, want jij wilde vooruit en niet afhankelijk zijn van anderen. Wij zijn erg dankbaar dat je tot het laatst thuis hebt kunnen wonen. Zittend in je stoel kon je alles wat er in de straat gebeurde bekijken en ervan genieten. ‘’Het leeft hier tenminste”, Helaas, is je stoel nu leeg, de wereld buiten gaat door, maar voor ons staat die even stil. Mam, bedankt voor alles, we zullen je missen

 

Lies Cox-te Boekhorst  Ω  06-11-1933   -       03-09-2017

De kaars leek bijna eindeloos.

Maar is nu stil gedoofd.

Een leven lang zorgzaam geweest, gegeven en geloofd.

Een hand die zwaaide als we gingen en nog vele mooie dingen.

Zijn herinneringen aan ons mam en oma die van ons afscheid nam.

 

Harrie Boelens  Ω  22-09-1928  -    28-08-2017

 

Harrie is geboren in Maarheeze, op de boerderij aan de Stationsstraat. Breed heeft het gezin het niet gehad, maar met behulp van alle gezinsleden is er geen tekort geweest. Voetballen was een grote hobby van hem. Zijn werkzame leven begon bij Philips, en bij Keesje Wouters. Vele jaren werkte hij bij de 7-up op de vrachtwagen. Het heeft maar een haar gescheeld of hij had een deel van zijn diensttijd in Indonesië doorgebracht. Harrie leert een lief, zachtaardig meisje kennen, Leen genaamd. De vonk slaat over en ze trouwen in 1961. Er worden een zoon en een dochter geboren. Harrie en Leen waren erg gelukkig. Maar na een huwelijk van 9 jaar wordt Leen ziek en Harrie blijft met de kinderen achter. Het verdriet is .groot. An komt in hun leven, pakt de draad op en het gezin floreert weer.  Harrie gaat voor An door het vuur. Toen kwam de tijd dat Harrie koster werd, en een goede. Vele priesters heeft hij gediend. Harrie was een echte herdershond, hij verstond het vak uitstekend. De onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice moge daar getuige van zijn. Hij was trots, in de goede zin van het woord, en stond – waar mogelijk – klaar voor een ieder. Maar de jaren gaan tellen, zijn gezondheid hapert. Hij verhuist naar Marishof. Zijn mobiliteit neemt af en hij krijgt van zijn Anneke alle mogelijk zorg. moet hem uiteindelijk overlaten aan de Heer van alle leven. Harrie zal gemist - maar met liefde herdacht worden. Vaarwel, dank voor alles. Dag lieve, dag pa, dag opa.


Fons Guns   Ω  10-05-1947     —     09-05–2017

Geboren in de Stationsstraat in Maarheeze. Na de lagere school, en een vervolgopleiding heeft hij jaren als verkoper gewerkt bij van Erp in Weert. Hij was fan van de Ierse band THEM met Van Morrison. Fons probeerde met een groep vrienden het luchtgitaar spelen onder de knie te krijgen, en: hoe ben je een ster?. Met andere vrienden ging hij op vakantie in Brunssum -nakomen van een belofte!! - waar het “Akkertjes” verhaal geboren werd, dat nog gepubliceerd wordt. Fons was ook te vinden in de Weerter dansgelegenheden en altijd met vrienden. Muziek deed hem wel iets. Fons heeft oog gehad voor mooie dingen. Hij bewerkte graag mooie huiden van rundvee. Prachtige vloerkleden en gebruiks-artikelen sieren menige huiskamer. Hij had een zacht karakter en stond niet vooraan, liever op de achtergrond. Graag ging hij met zoon Niels naar PSV kijken, en is jarenlang een fervente tennisser geweest. Hij was een lieve echtgenoot voor Wil en een geweldige vader voor Niels en Wendy. Fons overleed totaal onverwacht. Hij zal heel erg gemist worden. Dag Fons, dag pap, bedankt.


Theo Cardinaal   Ω  16-04-1928  --     12-05-2017

Theo is een echte Mareser jongen die het levenslicht zag “op” de Vogelsberg. Hij is zijn hele leven Maarheeze trouw gebleven. Na de lagere school en vervolgopleiding gaat hij de bouw in. Hij trouwt met Alda, en samen vormen ze de basis van een warm gezin. Muziek was een van zijn favoriete bezigheden en brengt dat op zijn kinderen over. Theo zat beslist niet stil: hij werkte voor de bloemist, was bij de brandweer,  de fanfare met een bestuursfunctie. Met Alda heeft hij verschillende bedevaarten ondernomen en elk jaar Wittem. De top was toch wel tweemaal naar Nieuw Zeeland, op vakantie.  Men kende Theo als een zachtaardige en hardwerkende man. Samen hebben ze hun 25-, 40-, en 50-jarige bruiloft kunnen vieren, onvergetelijke feesten. Heel stilaan laat zijn gezondheid hem in de steek, maar hij kan nog wel genieten van zijn 89e verjaardag. Op 9 mei ontving Theo de Ziekenzalving en voelt hij zich klaar om naar zijn Schepper terug te keren. Lieve Theo, pap en opa, wij blijven van je houden.

 

Sjaan van Tuel-Neeskens   Ω  29-05-1927   --       07-06-2017

 

Geboren in Budel, in de Willem de Zwijgerstraat. Met zus Toos en broer Toon en haar ouders was het een warm gezin. Sjaan was een gezelligheidsmens, lachte graag en danste veel met haar vriendinnen. Ze had veel liefde voor dieren, zeker de paarden van opa en oma. Op een tuinfeest komt ze Wiel van Tuel tegen. Ze zullen elkaar nooit meer loslaten. Het wordt een prachtig gezin met twee zoons en twee dochters. Sjaan is in haar element, ze verzorgt haar gezin, is bezig in haar tuin, doet boodschappen. Het vroege overlijden van Wiel slaat in als een bom. Sjaan is verbijsterd. Maar met hulp van haar kinderen en vrienden om haar heen, komt Sjaan er stilaan bovenop. Haar ogen stralen weer, haar humor komt terug, ze zingt in een koor, ze schaft een nieuwe auto aan en sluit zich aan bij de Vrouwenvereniging. Langzaam laat haar gezondheid het afweten en Sjaan verhuist naar Marishof. Kort na haar 90e verjaardag is ze daar overleden. Terug naar haar Heer, maar zeker naar haar Wiel.  Mam en oma, bedankt voor wie je was, voor ons.


Annie Scheepers-van Lierop    19-08-1934   -      09-02-2017

Lieve Annie, tante Annie,

Heel veel dank voor alles wat je voor ons hebt gedaan en betekend; en dat was veel.

Wij die achterblijven, ervaren thans de leegte die door je overlijden is ontstaan.

 

Wij zoeken daarom steun in het gebed en wij bidden voor jouw zielenrust.
Familie Scheepers-van Lierop 


Frans van de Groenendaal    Ω  08-07-1932  -    25-01-2017

 

Frans was een van de elf kinderen in het gezin v/d Groenendaal, een christelijk gezin, hij ging naar ‘’de Jongensschool’’ in Maarheeze en vervolgde zijn opleiding bij de landbouwschool op Cranendonck. Hij leerde zijn Bertha kennen op een dansavond  in Heeze. Hun huwelijk werd in 1961 voltrokken in Lierop. Frans heeft vele jaren gewerkt bij Philips in Maarheeze, hij was ploegleider. Hij was bedreven in het houthakken en ook jarenlang (vrijwillig) de grafdelver van de parochie. Hij was ook betrokken bij het Sint Nicolaascomité en o.a. ook als Zwarte Piet. Regelmatig ging hij biljarten en schaken. Maar bovenal: Frans was een liefhebbende echtgenoot, en heeft met zijn Bertha hun 25-, 40- en 50-jarige bruiloft kunnen vieren. Ze zijn samen naar Lourdes geweest, en ook op bedevaart in Nederland zelf. Frans  zat vol humor, lachte veel en benaderde elke medemens als mens. Hij was een liefdevolle echtgenoot, een geweldige en betrokken vader en onvergetelijke grootvader. Hij zal zeer gemist worden.


An Rampen-Teeuwen  Ω  28-10-1920   -     31-12-2016

An werd in 1920 geboren in Nederweert. Ze was het jongste kind van de vijf. Ze heeft haar vader nooit gekend, hij stierf aan de Spaanse griep toen An nog net niet geboren was. Haar moeder heeft haar kinderen alleen opgevoed. Toen ze anderhalf jaar oud was is het gezin  naar Maarheeze verhuisd en ze groeide hier op. Ze heeft er graag gewoond, deze plaats was haar dierbaar. Toen ze – op 23-jarige leeftijd – Thieu Rampen ontmoette, trouwden ze, en werd hun vaste stek het huis aan de Vogelsberg, waar ze samen gingen wonen. Er kwam een mooi gezin met 5 kinderen: Henk, Jo, Maria, Thieu en Jos. Ze zijn er nooit meer weggegaan. An heeft altijd hard gewerkt voor haar gezin, maar ook voor anderen die haar hulp konden gebruiken. Zij hield van de tuin, de bloemen, de vogels. Maar het kostbaarst waren haar kinderen, kleinkinderen en sinds 5 oktober haar achterkleinkind. An was gelukkig en ze is als een tevreden mens overleden, op 96-jarige leeftijd. Dag mam, dag oma, rust nu maar uit


Leny Mulder-Liebregts     Ω   7-12-1934   -    18-11-2016

 

Leny groeide op in Leende, in een gezin met 9 kinderen, waarvan er vier op jonge leeftijd zouden overlijden. Met de vier zussen zal ze haar leven lang een intens goede band houden. Doordat haar oma vroeg overleed kreeg Leny een leidende rol in het huishouden. Rond haar 25e jaar trouwt ze met Bert Mulder en samen trekken ze naar het nieuwe huis in Maarheeze . Hier worden 5 kinderen geboren en het gezin wordt een heel hechte familie. De gouden handen van Bert en Leny maken van hun huis een ‘’warm nest’’ en ze leren hun kinderen de natuur te waarderen. Leny was een warm sociaal mens, graag bereid om te helpen. Ook genoot ze er van om met het dameskoor vele diensten op te luisteren. Haar handen maakten de mooiste truien voor haar  kinderen en hun kinderen. In 2015 werd Leny ziek en een moeilijke tijd brak aan, zeker als haar man ziek wordt en overlijdt. De laatste weken waren een intensief samenzijn met de kinderen die hun mam en oma intens dankbaar zijn voor haar levenslange liefde en zorg. Het gemis zal groot zijn.


Truus van Tuel-Meijer    11-11-2016  -     23-10-2016

Truus, geboren in Budel  is de derde van 15 kinderen. Ze ging er naar de lagere school. Ze kwam bij een familiefeestje Sjraar van Tuel tegen. Die ontmoeting wordt een huwelijk, in de kerk van Budel. Hun woonplaats werd Maarheeze a/d Oranje Nassaulaan. Truus was naaister en ze zong bij het dameskoor van de kerk. De kerk die ook trouw door haar gepoetst werd, en ook de pastorie . Haar karakter? Zorgzaam, betrokken, sociaal, bescheiden. Maar bovenal kracht. Haar broze lichaam speelde haar parten, maar ze kwam er door, wetende dat haar diepe Geloof haar steunde. Ze heeft haar 25-jarige bruiloft gevierd, en ook haar 80ste verjaardag. In 1995 overleed haar geliefde man. Truus had verdriet, maar ook nu steunde het geloof haar .Op 11 november overleed ze, Truus ging naar de Schepper terug, en naar Moeder Maria, Truus had een diepe verering voor haar. Nu nemen wij afscheid van deze innemende, zeer sterke persoon.  God zal haar bij zich halen in het eeuwige leven, bij Hem in de hemel. Lieve mam en oma Truus, je was uniek.


Bert Mulder   Ω  08-12-1929   -     28-09-2016

Hij werd geboren in Budel in een groot gezin, er waren acht broers en zusjes. Na de lagere school volgt hij de opleiding tot timmerman aan de ambachtsschool. Hij werd een hele goede vakman, wat zijn ogen zagen maakten zijn handen. Jarenlang was hij te vinden in ‘’het werkhuis’’ van Willem Guns in Maarheeze. Hij leert Leny Liebregts kennen, en in 1959 trouwen zij. Er worden vijf kinderen geboren, twee jongens en drie meisjes. Het is een fijn gezin en de kinderen genieten als Bert de liefde en de interesse voor de natuur op hen overbrengt. Samen met Leny zijn er veel zomervakanties doorgebracht in de natuur en de bergen. Bert had ook veel interesse in wetenschap en zeker in geschiedenis. Samen met broer Steef en zoon Dolf is hij de familie-historie in gedoken en hij heeft ook de geschiedenis van zijn geliefde Gilde op schrift gesteld. Bert werd en was een lopende vraagbaak. De parochie is hem dank verschuldigd voor de vele zaken die Bert ondernam. De laatste maanden van zijn leven zijn niet gemakkelijk geweest, maar Bert aanvaardt het. Zoals hij leefde is hij overleden: rustig en waardig. Bert zal erg gemist worden.


Truus Verbeek-Geraets   Ω  13-05-1927   -     28-08-2016

Ze werd geboren in het Limburgse Neer. Zij was het vijfde kind van de negen. De kinderen kregen een zeer christelijk opvoeding en hun lagere schooltijd werd in Sterksel doorgebracht. In 1955 trouwde ze met Jo van Erp en ze vierden samen ook hun zilveren huwelijksjubileum. Truus heeft veel verdriet gekend toen Jo overleed. Ze mocht wel een nieuwe liefde ontmoeten en zo heeft ze met Tijn Verbeek ook nog fijne jaren gekend. Ze had een menslievend karakter en deed graag maatschappelijk werk. Tot in Uganda toe, waar haar broer missionaris was. Truus had ook een muzikale aanleg en verdeelde haar vrije tijd in dansen bij een dansgroep in Sterksel, en bij een zangkoor in Maarheeze. En de bewoners van Marishof kenden haar sociale vaardigheden ook. Truus heeft veel goeds gedaan, en haar Heer en Schepper zal haar zeker op haar waarde weten te belonen. “Al wat gij aan het minste der Mijnen hebt gedaan, hebt ge het aan Mij gedaan.”

 

Rust in vrede.


Hein Hurkmans    Ω  10-02-1931   -      31-07-2016


God schiep de aarde en de wolken,

Hij gaf de richting aan een ster,

bedacht een plan voor alle volken,

Hij, steeds nabij en toch zo ver

In al Zijn liefde wil Hij tonen,

Zijn goedheid groot voor mens en dier

Ja, waar wij ook op aarde wonen:

Zijn schepping geeft ons vreugde hier.

De vogels in hun grote schoonheid,

geluiden prachtig in hun klank,

wat schenken ze de mensen blijheid,

Mijn Schepper, U zij alle dank!

Wie zou niet de ontwerper prijzen,

die in dit mateloos heelal,

in eeuwigheid ons zal bewijzen

hoe Hij Zijn schepping kronen zal?

 

Geschreven door Frits van der Made

 

Toos Hurkmans-Berckmans  Ω   07-04-1937   -   †  14-07-2016

Mam, je werd geboren in Hushoven (Weert). Je leert een aardige jongen kennen, Thieu Hurkmans uit Maarheeze. De beginnende vriendschap groeit uit tot meer en in 1960 zijn jullie getrouwd. Mam, jij gaat uit Weert weg en komt in Maarheeze wonen, op de Vogelsberg. Later zijn jullie verhuisd naar de  Anjerstraat (‘’de nieuwe wijk”) en hebben daar samen fijne jaren gekend. Jullie kregen samen twee dochters (May en Jet) en twee zoons (Wilbert en  Barry). Tot ons aller verdriet overlijdt onze zus May op veel te jonge leeftijd. Zij was getrouwd met Jan en moeder van Wesley.  Na jaren werd duidelijk dat ons pap zijn gezondheid het af liet weten. Jij hebt hem geweldig verzorgd, waar mogelijk samen met ons. Pap overleed in 2015, hij verbleef toen op Maris-hof.  Mam, wij willen jou zeggen dat je een geweldig mens was, lief en zorgzaam. Het hart op de tong, en zeker op de goede plaats. Wij zullen jou daar altijd dankbaar voor zijn, de kinderen Hurkmans


Corry Biemans-Noordman    11-09-1934   -     29-06-2016

Corry werd geboren in Sterksel op de statige boerderij “Welgelegen”. Het was een prachtig gezin met acht broers en zussen. Van hun ouders leerden zij  gemeenschapsgevoel en trouw aan de kerk. Corry had een lief en vriendelijk karakter, was altijd bereid om een hand toe te steken, en altijd met een glimlach op haar gezicht. Zij leert Guus Biemans uit Maarheeze kennen en Corry gaat na haar huwelijk met hem op de boerderij wonen. Ook haar schoonmoeder en nichtje Bea hoorden bij de familie. Het jonge gezin werd verblijd met de geboorte van Jac, Hélѐne en Gerard, hij overleed op 18-jarige leeftijd. Na het overlijden van Guus blijft Corry op de boerderij en is ondertussen de trotse oma van Aafje en Nikki. Het is een goede tijd tot haar eigen gezondheid ernstig in gevaar komt en zij overlijdt, ondanks de goede zorgen die ze krijgt. Lieve Mam en Oma: Dank voor alle liefde en zorg. Jouw glimlach blijft voor altijd in onze herinnering: Jac, Hélѐne en Toon, Aafje en Nikki.


Thieu Hanssen      07-06-1935  -     01-06-2016

Onze parochie heeft afscheid moeten nemen van een persoon die veel betekend heeft voor de dorpsgemeenschap. Thieu heeft jarenlang op zijn eigen rustige wijze iedereen die voor bankzaken bij hem kwam van raad voorzien. Hij was erg gezien in Maarheeze. Thieu groeide op, op de boerderij te Hugten. In 1960 trouwde hij met An en samen kregen zij twee dochters. Hij was een persoon die zich betrokken voelde bij het sociale en maatschappelijke dorpsleven. Hij werd daarvoor op waarde beloond door het krijgen van de Ridderorde. In het huiselijk leven was hij een lieve vader, en voor zijn kleinkinderen had hij alles over. Hij was graag in de buitenlucht, wandelend en fietsend. Ook had hij een grote passie voor paarden. Hij maakte graag contact met mensen en had veel vrienden. De laatste jaren van zijn leven zijn niet gemakkelijk geweest. Toch probeerde hij het beste er uit te halen, hij bleef sterk tot het einde. Terecht is zijn gezin trots op hem: de kanjer.


Mia van Zon-Broods    16-10-1932   -    27-05-2016

Mia werd als oudste geboren in het gezin Broods. Vader Tinus dreef een goed lopend café in Maarheeze. In haar jeugd ging Mia bij de zusters naar de lagere school, gevolgd door verder onderwijs. Stilaan leert ze ook, met hulp van vader Tinus, het horeca werk in haar vingers te krijgen. En Mia komt dan ook haar Jan tegen, een aardige hardwerkende man, en hij vindt haar een aantrekkelijk meisje. Na een verkering van drie jaar trouwden ze en er werden vier zoons geboren. Mia en Jan waren gelukkig, zeker toen de zoons met hun partner thuis kwamen en later: hun kleinkinderen. En van hen hebben Mia en Jan veel genoten. Dan in 2015, volkomen onverwacht, overlijdt Jan na een heel kort ziekbed. Mia is geslagen, maar niet gebroken. Zij blijft actief. Maar niemand heeft kunnen vermoeden dat, nog geen jaar na Jan, plotseling Mia zelf is overleden. Een lieve, zachtaardige moeder en oma is ons voorgegaan. Wij zijn haar dankbaar voor haar liefde en zorg. Ze is weer terug bij haar Jan.

Diny Borrenbergs,      29-05-1937   -      05—05-2016

Ze werd geboren in een groot gezin, waar de ouders hun dochters en zoon een zeer gedegen opvoeding gaven. Vader was ‘meester’  en met moeder ook betrokken met de dorpsgemeenschap. Het gezin was gastvrij voor ieder die binnenkwam. Diny ging naar de Mariaschool bij de zusters. Handwerken was een van haar sterke kanten. Bij de Ursulinen in Weert ging zij zich bekwamen met een opleiding in huishoudelijke vakken. Ze voelde zich daar heel erg op haar plaats. Ze werd in haar werkzame leven een zeer bedreven gastvrouw en goede huishoudster op de Pastorie in Budel, waar ze jarenlang, elke dag, naar toe fietste. Ze heeft veel verdriet gekend. Naast haar ouders verloor ze ook haar broer en drie zusjes, te jong. Diny knokte er zich doorheen, ze bleef positief en dapper, ze was een zeer bijzondere vrouw. Een lieve gastvrije tante voor de neven en nichten die hen echter zeer plotseling ontvallen is. Diny, Dientje, lief uniek mens: Dank voor wie je was en wat je voor ons hebt willen zijn .


Annie van Eeuwijk   Ω  1-3-1940    -    †  1-4-2016

Annie werd geboren in Kerkdriel, (sterrenbeeld vissen). De kenmerken hiervan zou ze haar hele leven uitdragen: toewijding, menslievend en nooit vooropstaan. Na de lagere school volgt ze de psychiatrische opleiding in Vught. Ze is nog erg jong als ze Jo ontmoet en in 1961 trouwt ze met hem. Hun eerste ‘thuis’ is in Stratum en hun tweede huis in Maarheeze, waar Jo zijn werk heeft bij het nieuwe Philips-complex. Ondertussen is het gezin al uitgebreid met de kleine Peter en zijn zusje Els volgt. In 1981 overlijdt Jo, volkomen onverwacht, in huiselijke kring. Annie,intussen 40 jaar, weet wat haar te doen staat en zet haar schouders eronder. Op haar 50e haalt ze haar rijbewijs en haar toe-wijding naar anderen toe bloeit weer op. Er komen zeven kleinkinderen in haar leven. Helaas, Annie wordt breekbaar, ze ondergaat het moedig, maar op de eerste aprildag verlaat ze haar dierbaren en gaat ze terug naar Jo. Dag lieve mam en oma.


Truus van Zon-van der Linden   Ω 9-4-1928   -     29-3-2016

Geboren in Valkenswaard waar ze haar jeugd doorbracht,  de lagere school volgde, met  aansluitend onderwijs. Na een kennismaking met Jan van Zon werd er getrouwd en een verhuizing naar Leende volgde. Ook heeft zij nog op Valkenhorst gewoond en sinds 1962 in Maarheeze, in de Anjerstraat en sinds 1972 in de Margrietstraat. Na het overlijden van Jan leerde ze Sjef Brugmans kennen en die  - gelukkige - relatie heeft standgehouden tot 29 maart jl. Met hem heeft ze genoten van vele autoritjes, weekendjes weg en bezoekjes bij de kinderen, en de familie, tot zelfs een vliegreis naar Mexico. Truus had een zeer liefdevol karakter, was erg  behulpzaam en niets was haar teveel. Ze was zeer gelovig, en een trouwe kerkganger. Dat zal ook tot steun zijn geweest toen een ernstige operatie overwonnen moest worden. Helaas, het einde kwam heel onverwacht.  Dag lieve Truus, unieke en liefdevolle vrouw. Rust zacht.


Huub (Bѐr) Steijvers    20-10-1937   -     17-3-2016

Bèr werd geboren als eerste zoon op de boerderij "Vogelshof" aan de Vogelsberg. Het gezin bestond uit 6 kinderen. Bèr doorliep de lagere school, destijds onder leiding van oa Dhr Borrenbergs. Hij was jarenlang misdienaar bij de pastoor Grips en pastoor van de Vleuten. Aansluitend ging hij naar de Landbouwschool dat een vervolg kreeg in Boxtel. Hij was leergierig, actief en ging graag de discussie aan. Die kans kreeg hij bij diverse bestuursfuncties die hij vervulde en van daaruit kon hij een waardevolle bijdrage leveren. Werken was zijn passie, zijn leven lang. Tijdens een van zijn dans-uitjes komt hij Driena tegen. Het klikt en na hun huwelijk worden zij de trotse ouders van Irma, Ellen en Robbert en grootouders van acht kleinkinderen. Bèr krijgt een herseninfarct en na deze terugval werkt hij aan zijn herstel. Hij voelt dat hij veel heeft ingeleverd. Veel te snel kwam het moment dat we afscheid hebben moeten nemen. Lieve pap en opa, rust zacht.


Raff Bierens         03-04-’11   -   †   02-03-‘16

Lieve Mama, ik zie jou huilen.

Jij hebt veel verdriet om mij.

Ik ben nu boven bij de engelen

en ik voel me echt heel blij.

Hier mag ik leven vlak bij Jezus,

ik zweef hoog en ik zie jou .

Lieve mama, droog je tranen

vergeet het niet: ik hou van jou.

Bovengenoemde tekst is een vrije vertaling van een passage uit een gedicht van Joost van den Vondel  (1587- 1679)


Riek Maas    Ω  07-04-1931  -    †  27-02-2016

Al begonnen de jaren te tellen, voor al haar ‘’tante-zeggers’’ was ze altijd nog een mens, jong van hart, vol van liefde, veel gevend en weinig nemend. Een heel goede beschrijving van Riek, een vrouw, geboren in Maarheeze, aan de Stationsstraat. Toen ze met vriendjes thuis kwam, waren haar moeder en oma niet echt blij.  Zo jong als ze was, haar zorg werd: haar moeder en oma.Op 45-jarige leeftijd begon ze aan een studie in de bejaardenzorg: voor Marishof en Nel en Miet: haar zussen. Haar vriendenkring is ze altijd trouw gebleven. Voor de KVO is ze een waardevol lid geweest, 50-jaar lang ! Riek was en bleef trouw, tot aan haar overlijden.   Tante Riek, mooi uniek mens, bron van liefde en zorg, voor altijd in het hart van jouw neven en nichten, groot en klein. Je blijft ons inspireren. DANK. 


Lena Verweerden-Kock    Ω 01-05-1925   -      05-12-2015

 

Ze  heeft liefgehad

Ze heeft gezorgd

Ze heeft gelachen en gehuild

Ze heeft geleefd

Het is goed zo

Het hoefde niet langer te duren

 

Dag mamJo Ceelen-Matheeuwsen    Ω 24-09-1925  -      26-11-2015

Geboren in Oirschot, een echt "Orskots deurske’’, als 6e  kind van de 7. Jo was 5 jaar toen ze naar Heeze verhuisde. Voordat ze trouwde heeft ze daar in een winkel gewerkt. Haar eerste man, Jan van Doorn, nam haar mee naar Maarheeze waar ze met hem een boerderij beheerde en moeder werd van vijf kinderen. Jo was zeer  zorgzaam, een harde werker, een grote  gastvrijheid en bovenal lief, zeker naar haar kinderen en kleinkinderen. Jo had een grote liefde voor Maria. Zij ging als pelgrim naar ‘’den Heilige Eik” in Oirschot, maar reisde ook naar Lourdes. Jarenlang is zij lid van de Kath. Vrouwenorganisatie geweest, waarvan ook een gedeelte als bestuurslid. Haar toneelrollen voor de KVO waren hilarisch.   Na het overlijden van haar Jan  heeft ze ook nog goede jaren gehad met Toon Ceelen, ook hij overleed.  Ze sloot zich aan bij de bond van alleenstaanden, en ze mocht een koninklijke onderscheiding ontvangen. Aan het leven van deze unieke vrouw kwam op 90 jarige leeftijd een eind. Een groot gemis. Dag mam en oma.


An Maas-Scheepers       Ω 1921  -      21-11-2015

Geboren in Maarheeze. Ze trouwt in 1944 met Joep Maas. Samen krijgen ze een groot gezin en verzorgt ze haar inwonende ouders en runt met Joep het boerenbedrijf.  Daarbij maakt ze voor zichzelf en ook voor haar gezin de kleding:  tip-top verzorgd ! Al moest ze er een halve nacht aan spenderen, de jurkjes, de jasjes en broekjes kwamen  wel af. Voor An en haar Joep kwam ook de tijd dat de boerderij aan de kant gezet werd en er een mooie bungalow verscheen, ruim genoeg voor de kinderen met hun kroost, Ze geniet van haar rol als moeder en oma. In 2007 overlijdt Joep. An mist hem enorm maar gaat wel verder met vrijetijdsbesteding: dansen en kaarten. Zij werd door haar medeleden opgevangen en kon doorgaan. Ze is hen tot het einde toe zeer dankbaar gebleven. An ontdekt dat ze kan schilderen. Ze verhuist naar Marishof  waar ze het heel goed naar de zin heeft. Haar gezondheid gaat stilaan achteruit en op 21 nov. jl. komt haar altijd bezige lichaam tot rust. An gaat terug naar haar Schepper, die zij tot op hoge leeftijd elke zondag trouw bezocht heeft. An, mam en oma, dank voor alles, je was een uniek mens.


Door Swinkels-Meulendijks   20-06-1923  -      17-11-2015

Ze werd geboren in Lierop, 92 jaar geleden als oudste van het gezin. Toen ze 19 jaar was stierf haar moeder en Door kreeg de zorg voor het huishouden. Flink aanpakken en hard werken en weinig woorden. Ze maakt kennis met Jan Swinkels en in 1961 volgt hun huwelijk, wat verrijkt wordt met drie kinderen. Samen hebben ze de zorg voor de boerderij en Door heeft ook nog haar bloemen- en groentetuin. In de avond hanteerde ze haar  breiwerk, haaknaald en borduurpatroon. Het stilzitten is haar vreemd. Ze geniet van haar kinderen en de kleinkinderen. Koffie en vlaai staan op de zondag dan ook altijd klaar. Met dankbaarheid wordt de gouden bruiloft gevierd en samen hebben ze nog fijne jaren in Marishof. In 2013 overlijdt Jan en Door heeft het er moeilijk. mee. Stilaan gaat ook haar kaarsje uit. Op 17 nov. jl. legt ze haar leven terug in God’s hand. In haar verliezen we een liefhebbende en handwerkende moeder en oma. Ze zal voor altijd in het hart van haar kinderen en kleinkinderen geborgen zijn.


Design door Hans Moonen reclame & vormgeving     Hosting & Development door DigiBit